Alle “skikkelige” gårder må ha høner!!!

Vi hadde ønske om å kjøpe kyllinger eller høner, men det viste seg å være ganske vanskelig.. Det krevde en kjøretur til en annen kant av landet.. Løsningen ble å låne pappa`s rugekasse og bestille egg på finn.no! Og det ble et kjempespennende prosjekt! Vi fikk egg av rasene Mille Fleur, Australorps og Sort silkehøns!!

Eggene var godt innepakket, og alle var hele og fine etter en rundtur med posten på ca 5 dager. De ble lagt i rugekassen med 37,8 grader og ca 40-45 % luftfuktighet. Den 7. dagen lyste vi eggene for å kunne ta ut de som ikke var befruktet. Vi prøvde å ta bilder av dette, men med våre fotokunnskaper ble resultatet som dere ser her:-) Men resultatet av egglysingen ar oppløftende! Av 18 tilsendte egg var 16 befruktet og utviklet seg normalt! Vi lyste eggene igjen den 14. dagen for å få fjernet de som var døde, men alle 16 var i høyeste grad levende!

Det ble mange blikk ned i rugakassa den 21. dagen og endelig om ettermiddagen var det et lite hull i ett av eggene! Men det skjedde ikke noe mer utover kvelden.. Men om morgenen den 22. dagen såg det slik ut i rugekassen!, og når kvelden kom var 14 av 16 egg klekket! Men den 14 ligger enda i rugekassen og ser ikke ut til å ære livskraftig.. men veldig fornøyd med resultatet likevel!

Det er helt utrolig at det våte krapylet som kom ut av egget for noen timer siden kan bli så vakker! Dette ser ut til å bli en Blå Australorps.

Denne kyllingen er nok en Svart Australorps.

Og dette er av rasen Mille Fleur. Jeg har ikke fått tatt skikkelig bilde av sort silkehøns – kyllingene, da de trengte litt mer tid i rugekassen. Men det kommer senere:-))1 kommentar


    Pappa Steinar

    26/06/2011

    Gratulerer Eva, du får det til du!!!!

Legg inn kommentar


Navn

Epost(vil ikke bli publisert)

Webside

Din kommentar