Bygging av bur..

Kyllingene vokser kjempefort og må snart ut av hundeburet! Men SuperUnhjem er ikke tung å be når de søte småkyllingene trenger nytt hjem og på 1-2-3 var en stallboks delt av til kyllinghus.. og mens han likevel var i gang laget han et vinterbur til kaninene! Kyllingene inn døra til høyre og kaninene i buret rett frem.  Nå er det bare litt maling og innredning som gjenstår, men det måtte jeg værsågod fikse selv!  Hønene må ha vagler, gjødselbrett, rugekasse og kasse til sandbad. Kaninene skal hyller, stiger og diverse hus:-)

Undervisningsrom i stallen er stort sett ferdig! Det er her kyllingene bor nå siden dette rommet er isolert og har varme i gulvet. Skal bli kjekt å gå inn her å varme seg og lage mat i vinter:-)

Her er forresten kylling nr 14 som jeg i forrige post skrev at ikke var livskraftig. Der tok jeg feil.. Den kom ikke ut av egget på egen hånd, men siden jeg hørte kyllingen sa pip måtte jeg bare hjelpe til.. Den var liten, slapp og pjusk, men fikk ligge alene i rugekassen over natten. Neste morgen var den kvikk og fin.. Litt mindre enn de andre Silkehønene, men det har den snart tatt igjen:-)

Les mer...

Alle “skikkelige” gårder må ha høner!!!

Vi hadde ønske om å kjøpe kyllinger eller høner, men det viste seg å være ganske vanskelig.. Det krevde en kjøretur til en annen kant av landet.. Løsningen ble å låne pappa`s rugekasse og bestille egg på finn.no! Og det ble et kjempespennende prosjekt! Vi fikk egg av rasene Mille Fleur, Australorps og Sort silkehøns!!

Eggene var godt innepakket, og alle var hele og fine etter en rundtur med posten på ca 5 dager. De ble lagt i rugekassen med 37,8 grader og ca 40-45 % luftfuktighet. Den 7. dagen lyste vi eggene for å kunne ta ut de som ikke var befruktet. Vi prøvde å ta bilder av dette, men med våre fotokunnskaper ble resultatet som dere ser her:-) Men resultatet av egglysingen ar oppløftende! Av 18 tilsendte egg var 16 befruktet og utviklet seg normalt! Vi lyste eggene igjen den 14. dagen for å få fjernet de som var døde, men alle 16 var i høyeste grad levende!

Det ble mange blikk ned i rugakassa den 21. dagen og endelig om ettermiddagen var det et lite hull i ett av eggene! Men det skjedde ikke noe mer utover kvelden.. Men om morgenen den 22. dagen såg det slik ut i rugekassen!, og når kvelden kom var 14 av 16 egg klekket! Men den 14 ligger enda i rugekassen og ser ikke ut til å ære livskraftig.. men veldig fornøyd med resultatet likevel!

Det er helt utrolig at det våte krapylet som kom ut av egget for noen timer siden kan bli så vakker! Dette ser ut til å bli en Blå Australorps.

Denne kyllingen er nok en Svart Australorps.

Og dette er av rasen Mille Fleur. Jeg har ikke fått tatt skikkelig bilde av sort silkehøns – kyllingene, da de trengte litt mer tid i rugekassen. Men det kommer senere:-))

Les mer...

Kåret hoppe!!

Hedvig f. Synnes 5 år ble vist på avlsutstilling i Tresfjord i helgen. Hun fikk en flott eksteriørdom på hele 8,27, med 9 for frampart og proposjoner. Hun fikk en totaldom på 7,76 og dermed kåret med 2. premie. Dette er vi kjempefornøyd med! Hedvig gikk med føll frem til desember og ble først da satt til temming. Neste år vil hun være sterkere og sannsynligheten er stor for at dommen blir høyere!

Hedvig ble vist av Cecilie Flydahl og hun har gjort en kjempejobb! Vi er veldig fornøyd og Hedvig skal tilbake til henne når tiden er inne for videre trening!

Les mer...

Hel og Baugur = sant

I dag slapp vi Hel f. Gullberastödum til Baugur f. Vidinesi II. Han har 119 i BLUP og veldig spennende stamme! Drømmen er et flekkete hoppeføll som kan overta etter Hel som avlshoppe på Steinshòf.

Baugur er også far til Kraftur f. Synnes som er ett av årets føll på Steinshòf. Det er både hingstens kvaliteter og trygghet for hoppen som gjør at valget falt på Baugur også i år! På Vestnes hos Leif Øverås får hoppene godt stell.

I stammen til Baugur finnes både Harpa f. Hofsstödum,  Kolfinnur f. Kjarnholtum og Nàttfari f. Ytra Dalsgerdi! Hel er etter Stigùr f. Kjartanstadir. Veldig spennende:-))

Det finnes mer informasjon om tøffingen Baugur under “Avl 2010”.

Les mer...

Avlsutstilling i Tresfjord 17-19 Juni!

Det nærmer seg utstilling med stormskritt og vi er veldig spente på hvordan det vil gå med Hedvig. Hedvig fra Synnes er etter Hel fra Gullberastödum og Hvinur fra Vatnsleysu. Hun er 5 år, men gikk med føll frem til november og ble da sendt til temming.

Vi forventer oss ikke så store resultater av en ung hest med så kort rideerfaring bak seg, men trener Cecilie Flydahl har gjort en kjempejobb og spenningen stiger!! Dette lover bra til neste år når Hedvig har blitt sterkere!

Det blir spennende å se hva dommerene sier om eksteriør og rideegenskaper, og om vi er på rett vei med avlen vår:-)

Les mer...

To gode venner!

Årets to hingsteføll finner stor glede i hverandre. Spesielt viktig er dette for den morløse Baugursønnen, Kraftur, som er til venstre i bildet. Til høyre står den nesten 3 uker yngre Nökkvisønnen, Baròn.

De holder seg tett sammen hele tiden, bortsett fra når det er tid for mat.. Da går Baròn til Hel, mens Kraftur går til bøtta si som henger på en stolpe.. Kraftur er til høyre på bildet.

 Kraftur er nå en måned gammel og vokser godt. Ofte kan morløse føll bli muskelfattige over ryggen, men denne karen her er rund og god heldigvis.

Les mer...

Embla og Ulrik

Embla og Ulrik har blitt en uke gamle på disse bildene. De vokser for hver dag og er utrolig sjarmerende:-)

Ulrik er den rolige. Håper dette fortsetter slik:-)

Les mer...