Samson eller Baròn?

Føllet etter Hel og Nökkvi har vært utrolig vanskelig å finne rett navn til.. men nå står det mellom Samson f . Synnes eller Baròn f. Synnes!

Han utmerker seg allerede med en flott frempart og elegante bevegelser. Og med en særdeles spennende stamme bør nok denne vurderes som potensielt hingsteemne.. Men det betyr også at jeg må selge.. etterhvert..  Men den tid den sorg:-)

Kraftur vokser og trivest! Han klarer seg utmerket med melkeerstattning og ser ikke ut til å bære preg av å være morløs i det hele tatt! Han har knyttet seg tett til det andre føllet og lever som hester flest.

Les mer...

Endelig lamming!!

Endelig kom lamma som vi har ventet så lenge på! Spesielt siden vetrinæren sa at Anna ikke skulle ha noen lam.. Men Anna og Albert fikk i dag to nydelige lam, en søye og en vær, som da blir renraset Gammelnorsk spel.

Dette er søyelammet, Embla. Nydelig vakker:-)

Og her er værlammet, Ulrik. Tøffingen:-) Han skal ikke bli fårikål til høsten, men skal kastreres og forhåpentligvis bli en fredelig beitepussser:-)

Les mer...

Litt av en 17. Mai!!

Grytidlig om morgenen 17. Mai fikk Hel ett flott hingsteføll etter Nökkvi f. Vestre Geldingaholti.  Føllet var ventet for å si det mildt og det hadde vært en del våkenetter i forkant! Men alt gikk kjempefint!

Den foreløpig navnløse Nökkvisønnen var som de fleste av Hel sine føll, kjempestor!! Han var ved fødselen større enn det Kraftur er i dag, 2, 5 uker gammel.  Han ser veldig flott ut. Lange bein og nydelig frampart! Han er helbror til Von fra Vigra som fikk totalen 8.55 i Tyskland i helgen. Så forventningene er høye:-)

Han er søt nå ja, men som våryr 2 åring må jeg nok tenke flere ganger over avstammingen for å ikke tilkalle Dr. Kastrering!

Les mer...

Von fra Vigra i Osterbyholz.

I disse dager er det avlsutstilling i Osterbyholz, Tyskland. Her deltar datter av Synneshester sin avlshoppe (Hel fra Gullberastödum), Von fra Vigra. Hun har fått fantastiske 8.68 for bygning og 8.38 for rideegenskaper. Samlet 8.50. Hun har ennå mulighet til å høyne denne utrolig flotte dommen! Vi gratulerer Thorleifur og Tone som eier Von.

Her hjemme venter vi i spenning på Von sitt helsøsken som sannsynligvis melder sin ankomst det neste døgnet. Hel er igjen drektig med Nökkvi fra Vestre Geldingaholti og vi håper selvfølgelig på total søskenlikhet:-)

Les mer...

Steinplukkere ønskes!!

De siste dagene har det sett slik ut utenfor stuevinduene.. Det nærmeste skal bli plen.  Ønsket er selvfølgelig at det skal bli grønt og frodig etterhvert.. Men hvorden få dette til midt i alt annet som må gjøres på våren.. for eksempel eksamen..

Men i dag dukket disse to opp, og med såå mye hestekrefter i sving går det fort unna!! Den nærmeste traktoren harvet opp plenen. Da gjenstår for oss å plukke stein (frivillige??) og få frø i jorda.. Den andre traktoren gjør klart slåttemarken. Blir flott ensilage der neste år:-)

Jeg tror absolutt at Roy må få seg en sånn…

Les mer...

Kraftur 1 uke gammel!

 Kraftur er nå en uke gammel og full av liv. Han vokser for hver dag og alt ser ut til å gå fint! Han har nå gradvis gått over fra geitemelk til melkeerstattning for føll.

 Drektige Hel på 22 år tar seg godt av det morløse barnebarnet sitt. Hun bidrar positivt med å sette han litt på plass. Oppdragelse godtar han av henne. Vi tobeinte er bare en diger tåteflaske i hans verden. Håper dette endrer seg etterhvert:-)

Les mer...

Mye som skjer..

På våren er det alltid hektisk og nå er det dyrene og eksamen som blir prioritert. Alle hestene, sauene og kaninene er på grønt gress. Hingstene er kastrert og lørdag kom første føllet!

 Dette er Kraftur etter Helena fra Synnes og Baugur fra Vidinesi 2. Kraftur betyr den kraftfulle – han som overlever. Jeg var reist til Sunndalsøra på hundeutstilling, men hadde en dårlig følelse da jeg såg at Helena nærmet seg følling. Lørdag morgen var det bare å snu hjem igjen. Helena hadde føllet, men lot det ikke die. På tross av store mengder beroligende og smertestillende var det ikke mulig å få dette til å fungere. Hun var førstegangsfødende med jurbetennelse og forbandt føllet kun med smerter. Vi prøvde adoptivmor, men det fungerte heller ikke. Kraftur fikk en tøff start på livet – derav navnet.

 Det var derfor ingen vei utenom enn melkeerstattning. Første 2 døgnene var det flaske annenhver time og jeg skjønte at det ville bli vanskelig å gjennomføre uten å miste både skolegang og jobb.. Men Kraftur var sprek og fornøyd:-)

 Løsningen ble en lammemor fra Felleskjøpet! Den fylles på 2-3 ganger i døgnet og Kraftur forsyner seg som han vil. Han skjønte opplegget med det samme og har holdt seg helt i nærheten av ammen sin siden jeg hengte den opp! Maken til tøff, klok, nydelig hingst skal man lete lenge etter. Han kommer til å leve opp til navnet sitt!!

Les mer...