Kjærlighet!

tvist 345

 

Tvistur sjarmerer de fleste!

Les mer...

Lenge siden sist!

9  Nå er det svært lenge siden hjemmesiden ble oppdatert! Grunnen til det ser dere på bildet her! Men hun viser allerede gode arbeidsevner og om ikke så lenge er hun til stor hjelp med alle dyra 🙂1 Kaninene har fått nytt hus! Her bor 8 kaniner, kastrerte hanner og hoer, alle samme far. De har stor plass og trives godt sammen.

3 Hønene har også fått nytt hus! Og det bør i grunn allerede bygges på for hønsebestanden øker raskt. Det er kjempegøy med høner og alle de ulike flotte rasene som finnes!

2 Dette er den flotte Brahma hanen Valentin. Han er svært snill og fredelig av seg, men sier fra om han blir herset med 😉

4 GriseLina har fått en kompis. Han heter GriseTruls og kommer fra Stall Lerbrua i Stangvik. De to trives godt sammen 🙂

8 Stallen er full og hestene står ute i paddocker på dagtid nå på vinteren. De lengter etter større plass og grønne beiter!

5     Vi har så smått begynt med vaktler. Dette er vakre små fugler som legger helsebringende egg!!

6     I rugemaskinen ligger flere vaktelegg som er klare til klekking i morgen 🙂 Der ligger også to egg av dverghøns. Disse skal hjelpe vaktelkyllingene å lære å spise.

7  Her koser kaninene seg med litt høy!

 

 

 

 

 

 

 

Les mer...

Avlskåring 2012

Årets utstilling er overstått! Her er Helena f. Synnes 5 år som ble kåret med en 3. premie. Hun fikk en flott eksteriørdom på hele 8,29 og blant annet 9 for beinkvalitet! Rideprøven ble som forventet ikke den aller beste. Hun ble temt i desember og har ikke fått nok tid på seg enda. Hun har ikke blitt trent i pass og den fikk hun dermed ingen karakter for.

Helena kan oppnå en høyrere dom med videre trening og hun er derfor til slags. Det blir for hektisk her på gården det kommende året, så det er mest fornuftig å selge henne til noen med bedre kapasitet!

Hedvig f. Synnes 6 år ble kåret med en 2. premie, som hun også oppnådde i fjor. Hun fikk utstillingens høyeste eksteriørdom på 8,33 med 9 for frampart og proposjoner. Hun forbedret ikke sin rideprøve fra i fjor og trenger også mer trening for å få vise hva hun duger til. Men igjen på grunn av tidsmangel velger vi å bedekke Hedvig i år.

Her vises Hedvig i pass.

Hedvig er nå forhåpentligvis drektig med den spennende unghesten Nòi f. Jakobsgården. Han fikk 1. premie allerede som 4 åring! Nòi eies av Agnes Helgadottir og Stian Pedersen.

Les mer...

Det er vår!!

Våren er endelig kommet og det har kommet kyllinger til gården! Det var en barnehage som ønsket å ruge frem kyllinger til påske, og fikk rugeegg til å legge i rugemaskinen. Vi fikk tilbake de kyllingene som var våre, og i tillegg kjøpte vi noen flere. Dette er kyllinger av brahma, silke, brahma/kochin og australorps/lomhan. Så nå er det bare å krysse fingrene for at noen er høner!

Heine synes det er stor stas å kose med kyllingene!

Mens broren Niklas er mest interessert i å sjekke om tanta snakker sant når hun sier at kyllinger kommer ut av egg.. Og hun fikk et forklaringsproblem her.. Var ingen vits å begynne å ro med at høna må ligge på eggene først.. Men sjekk den teknikken når han knekker eggene! Dette har han gjort før:-)

GriseLina har vokst til en flott og meget bestemt dame. Foreløpig rusler hun fritt omkring og trives godt med at det har blitt sol ute!

Vi ønsker også kaninkull til sommeren , så vi har lånt denne flotte damen som heter Lady. Dette er en kanin med godt gemytt, så med snille Snorre blir det nok noen fine kaninunger!

I dag startet også grillsesongen! Med denne kjekke bålpannen blir det nok færre dager på stallkjøkkenet for å lage lunsj. Ingen problem å ha “utejobb” på denne tiden av året:-)

Les mer...

Endelig en oppdatering!!

Det var nå på tide med en oppdatering av hjemmesiden! Men slik er det med vinter, da går alt mye tregere.. Men våren er her og hestene er godt i gang med treningen hos Stian Pedersen! Her er det Hedvig f. Synnes som prøver å bli klar til hoppekåringen i Tresfjord i Juni.

Helsøsteren Helena f. Synnes fikk føll sommeren 2011 og ble satt i temming desember 2011. Hun blir nå 5 år og skal vises på hoppekåring i Juni. Hun er i trening hos Stian Pedersen.

Ellers nærmer det seg avslutningen på studiene “gården som pedagogisk ressurs” og “psykososialt arbeid med barn og unge”, og det betyr eksamenstid.. Men vi håper på at det skal dukke opp både lam og kyllinger i løpet av våren! Og i August ser det ut til å bli ekstra travelt..

 

Les mer...

En liten oppdatering!

Det har vært hektisk de siste månedene og hjemmesiden har ikke blitt prioritert.. men her er litt nye bilder! Området rundt stallen har blitt dekket med flis; luftepadocker til hestene, vintergjerde til sauene og grunnlaget til ridebanen. Så uansett hvor mye det pøser ned, så er det tørt og fint der dyra går:-) Vi har en gjeng flotte leietagere i stallen og Inn på tunet – virksomheten er også godt i gang:-) To videreutdanninger i Molde dette året i tillegg, gjør at dagene går nokså fort!

To nye stallbokser er kommet på plass, så nå mangler kun den lille boksen til Shetlandsponnien Georg:-)

Salrommet er ferdig og allerede stappfullt! Det rommet kan ALDRI bli stort nok.. Men vi har fått delt inn slik at alle leietagerne kan få et lite område for seg selv:-)

Badet er ferdig og der er i tillegg en dusj som ikke vises på bildet.

Stallkjøkkenet er helt topp!!

Oppholdsrommet kommer vi til å ha mye nytte av i den kalde vinteren som visstnok er i vente..

Kyllingene har blitt ca 4 mnd gamle og her er det Australorps hanen som viser frem de to hønene sine. I forkant er det en silkehane. Det ble en del mer haner enn vi trodde i starten:-)

Dette er to Mille Fleur haner som kommer til å bli kjempefine etterhvert!

Det har også kommet 3 nydelige nøster i kaninburet! De er 10 dager gamle nå og vil snart få øyne. Da skal jeg legge ut flere bilder, for noe mer bedårende skal man lete leenge etter:-)

Les mer...

Litt av hvert..

VM i Østerriket er akkurat overstått og vi er veldig stolte over resultatet til Von fra Vigra, datter av vår avlshoppe Hel f. Gullberastösum. Hun eies av Thorleifur Sigfusson. Von fikk den nest høyste dommen av alle avlshestene og tok Gull i sin klasse, hopper 7 år og eldre. Hun fikk for bygning 8,68 og for rideegenskaper 8,62. Dette gir en samlet dom på utrolige 8,65!

Kyllingene har blitt 7 uker og har flyttet inn i større hus! Det ser ut til at vi har vært heldige med fordelingen høner/haner, men ingenting er sikkert enda..

Av de fire silkekyllingene ser det ut til å bli en hane og tre høner. Litt pjuskne nå, men kommer til å bli tøffe:-)

Det samme gjelder for Mille Fleur kyllingene som vagler seg på toppen her. En hane og tre høner.

Når det gjelder Australorps kyllingene, en rase som er kjent for å være verdens beste eggleggere, ser det ut til å være 3 haner av totalt seks kyllinger.. To blå og en svart hane.. Men pytt, der er fremdeles 3 høner som vil legge myyye egg:-). Når man hører om resultat på 90 % haner etter ruging er vi kjempefornøyd med dette!

Her er årets lam! Skikkelige masekråker hele gjengen!

Alba, flaskelam.

 Embla, søyelammet etter Anna og Albert.

Ulrik, værlammet etter Anna og Albert.

Jessica, flaskelam.

Les mer...

Fotosession..

I stallen er vi så heldige å ha Helen Blindheim som leietager og i dag tok hun noen flotte bilder av oss! Her er det Albert som blir foreviget:-) Han ser litt skummel ut .. og det er han også:-)

Hedvig er like nærgående som alltid!

Tvistur er alltid like god:-)

En sjelden gang uten slitt jobbebukse med maleflekker..

Les mer...

Von f. Vigra til VM!

Von f. Vigra etter Synneshester sin avlshoppe Hel f. Gullberastödum er tatt ut for å representere Norge under VM i Østerrike 1-7. August! Hun har en samlet dom på 8.55. Vi gratulerer Thorleifur og Tone som eier Von:-)

Les mer...

Bygging av bur..

Kyllingene vokser kjempefort og må snart ut av hundeburet! Men SuperUnhjem er ikke tung å be når de søte småkyllingene trenger nytt hjem og på 1-2-3 var en stallboks delt av til kyllinghus.. og mens han likevel var i gang laget han et vinterbur til kaninene! Kyllingene inn døra til høyre og kaninene i buret rett frem.  Nå er det bare litt maling og innredning som gjenstår, men det måtte jeg værsågod fikse selv!  Hønene må ha vagler, gjødselbrett, rugekasse og kasse til sandbad. Kaninene skal hyller, stiger og diverse hus:-)

Undervisningsrom i stallen er stort sett ferdig! Det er her kyllingene bor nå siden dette rommet er isolert og har varme i gulvet. Skal bli kjekt å gå inn her å varme seg og lage mat i vinter:-)

Her er forresten kylling nr 14 som jeg i forrige post skrev at ikke var livskraftig. Der tok jeg feil.. Den kom ikke ut av egget på egen hånd, men siden jeg hørte kyllingen sa pip måtte jeg bare hjelpe til.. Den var liten, slapp og pjusk, men fikk ligge alene i rugekassen over natten. Neste morgen var den kvikk og fin.. Litt mindre enn de andre Silkehønene, men det har den snart tatt igjen:-)

Les mer...